Sømløs pitch (eller throttle) mod

av naldy

Noen radioer mister den sømløse pitch (eller throttle) følelsen etter noen timers bruk. Løsningen som anbefales av mange er å påføre ny grease på gimball etter bruk.

Det finnes derimot råd for de som ønsker en mer permanent løsning. Ved å bytte ut greasen med et tynt lag teflon, vil du få en sømløs følelse som varer.

Jeg har en Spektrum DX9 radio, men dette er en mod som også virker på DX6, DX7, DX8, DX18 osv. Trolig på alle radioer som benytter friksjons-bånd av metall uavhengig av merke (Spektrum, Futaba, FrSky osv.).

Du trenger et lite stykke teflon og en tynn krympe-strømpe. Jeg anbefaler å bruke tynt ark av teflon, tykkelse på 0,1-0,3 millimeter passer perfekt. For å holde teflonen på plass, har jeg brukt blank krympestrømpe med diameter på 4-5 millimeter.

Dette er et tips for radioer som ikke har riller. For Spektrum er fjæren todelt, en med riller, en uten. Du velger selv hvilken du strammer inn til gimball, hvor du da får enten sømløs eller hakkete vandring.

 

Derimot er ikke den sømløse vandringen alltid helt sømløs. Den kan «lugge» på enkelte steder. Vanligvis ordner det seg ved å påføre grease, men ved bruk av teflon får du en mer permanent løsning.

 

Noen enkle trinn

Åpne dekselet på baksiden av radioen. For Spektrum -radioer behøver du et lite stjerne-skrujern.

Løsne friksjons-båndet av metall på pitch-stikken. Dette holdes på plass av 4 skruer. Tørk bort all grease fra friksjons-båndet, samt selve plasten på stikken/gimball.

Tilpass (klipp) en stripe teflon i samme lengde og bredde som friksjons-båndet.

Klipp to korte biter krympestrømpe, og bruk en bit i hver ende for å holde teflonen på plass. Bruk forsiktig varme på krympestrømpen for å stramme det hele på plass.

Fest friksjons-båndet tilbake på pitch stikken. Nå bør du teste om pitch stikken har sømløs vandring. Tilpass krympestrømpen ytterligere om stikken hefter ved maks og min -utslag.

1 kommentar

Arvid T. 26/07/2018 - 00:03

Godt tips! Jeg gjorde dette på min radio og stikka ble mye bedre. Nå kan jeg stramme fjæra og få litt motstand på stikka uten lugging.

Reply

Skriv en kommentar

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse og statistikk. OK Vis mer