Klubbtur til Bjorli 1.-3. juni

Nå nærmer det seg årets første klubbtur til Bjorli. Turen finner sted helgen 1. – 3. juni, og skal som vanlig betales på forskudd. Vi har fått opplyst at prisene for flyplassleie og overnatting er: 350kr pr. person for leie av stripen + 120kr pr. person pr. natt for overnatting.

Betalingen setter dere inn på klubbens konto (konto nr 3900 34 67 914). Gi beskjed når beløpet er betalt. Først når dette er gjort, er påmeldingen fullført. Kun er de som har betalt kontingenten med gyldig NLF medlemskap for 2018 kan bli med på Bjorli-turen.

Dersom det blir fellesmiddag én av kveldene, kommer det i tillegg til beløpene som er nevnt over. Tidligere har dette vært ca. kr. 100 pr. snute.

Alle andre måltid må den enkelte ordne med selv. Det er kokemuligheter og en del kjøleskapkapasitet på kjøkkenet. Mange bruker dessuten å ta med eget 12V kjøleskap for å ha i hangaren. Gryter, tallerkener og dekketøy finnes også på kjøkkenet. Husk å hjelpe til med oppvasken! Dersom noen vil grille, er det sikreste å ta med grill eller å satse på engangsgrill.

Det er fint om dere tar med litt vann til matlaging. Vannet i kranene på Bjorli flyplass har tidligere hatt en udelikat, rustbrun farge.

Den enkelte må ta med laken og sovepose eller dyne/dynetrekk/pute. Såpe og håndklede osv. må også den enkelte ta med.

Når det gjelder flyving og opphold der oppe, plikter enhver deltaker å rette seg etter gjeldende regler og evt. anvisninger som blir gitt på stedet. I Lesja FSK sine utleieregler står det at flyging bare skal skje mellom 09:00 og 20:00 på hverdager, og mellom 12:00 og 20:00 på søndag.

De 10 bud

1. Piloter som flyr samtidig SKAL stå samlet så en kan føre samtale seg i mellom.
  2. Ingen flyving skal foregå over eller bak andre piloter, eller over eller i nærheten av andre personer. Heller ikke lengre tids rusing av motor.
  3. Take off foregår på stripen og ikke oppstillingsplass så lenge andre piloter flyr.
  4. De som IKKE benytter 2,4 GHz, må passe på at ingen benytter samme frekvens FØR senderen skrus på. Videosendere skal ikke skrus på før en har kontrollert at ingen andre bruker samme frekvens.
  5. Søling av fuel på asfalt skal absolutt ikke forekomme.
  6. Helikopterflyving skal foregå på egnet plass.
  7. Hovring (med fly eller helikopter) skal foregå til siden for flystripen så lenge flere flyr samtidig. (Som tidligere nevnt ikke bak andre piloter.)
  8. Alle skal rydde både etter seg selv og også ta sin del av fellesryddingen før en forlater stedet. (Bruker en f.eks. kjøkkenutstyr vasker en dette selv straks etter bruk.)
  9. Røyking skal kun foregå utendørs ved askebeger, dvs. ved hangar/klubbhus-dør. Sigarettsneiper skal i askebeger.
  10. Har en med seg barn og unge plikter en å passe på at de ikke oppholder seg i demolerbar nærhet til fly og utstyr, samt passer på at de ikke oppholder seg i områder det taxes i eller flyges ved.